010 - 798 23 63

Vloerenspecialist nodig in Schiedam?

Houten vloeren in Schiedam

Een houten vloer is al jaren het meest populaire materiaal voor een vloer en dat heeft verschillende redenen. Het is veelzijdig, sterk, makkelijk in het onderhoud en ook nog eens erg mooi. Daarnaast zijn er verscheidene soorten en types houten vloeren die allemaal eigen kenmerken hebben. Welke soort hout de beste parketvloer kan vormen voor uw woning is afhankelijk van uw eigen voorkeuren, maar ook van het gebruik (hoeveelheid slijtage), de lichtinval en de dikte van de planken.

Wij zullen enkele soorten parket vloeren toelichten, zodat u een beeld kunt vormen van de houten vloeren op de markt. Als u een vrijblijvend en uitgebreid vloeradvies wilt hebben, dan kunt u contact opnemen met De vakman. Voor houten vloeren in Schiedam bent u bij ons aan het juiste adres!

Eikenhouten vloer

Als u op zoek bent naar een robuuste houten vloer, dan komt u meestal uit bij een eikenvloer. Eikenhout is sterk en heeft een mooie natuurlijke uitstraling met nerven en noesten. Daarnaast kunt u een eikenvloer in veel verschillende kleuren laten afwerken. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om de vloer helemaal aan te passen op uw interieur en persoonlijke smaak.

Ongeacht uw smaak of voorkeuren is er altijd een eiken houten vloer die bij uw wensen past. Dit komt onder meer doordat een dergelijke plankenvloer op verschillende manieren gelegd kan worden. Zo kunt u kiezen voor visgraat, Hongaarse punt, mozaïek of het Versailles patroon. Tevens zijn er verschillende soorten eiken met elk een eigen uitstraling:

 • Frans eiken: minder en kleinere noesten toegestaan, cognackleurig, maar diverse kleurafwerkingen mogelijk
 • Europees eiken: verschillende hoeveelheden noesten, donker van kleur
 • Amerikaans eiken: weinig noesten en nerven, hard, rood of wit gekleurd

Eikenhout en vloerverwarming

Vloerverwarming is voor eikenhouten lamelparket geen probleem. Uitzet en krimp vormt geen groot probleem voor deze uitvoering. Kiest u voor een massief houten vloer, dan moet u er rekening mee houden dat deze niet geschikt is voor vloerverwarming. Een massief eiken vloer leggen is een flinke onderneming. De vloerdelen moeten met elkaar verlijmd worden en na het leggen vraagt deze nog om een flinke schuur- en oliebeurt, waardoor het geen goedkope vloer is. Een massieve vloer gaat echter langer mee dan de lamel-versie.

Houten vloer plaatsen in Schiedam

Bent u op zoek naar een bepaalde soort houten vloer of wilt u meer informatie? De vakman staat in Schiedam en omgeving voor u klaar! Voor alle parketvloeren bent u bij ons aan het juiste adres. Maak vrijblijvend een afspraak op locatie voor vloeradvies of een offerte op maat. U kunt contact met ons opnemen door te bellen met 010 - 798 23 63 of ons contactformulier in te vullen.

Ons werkgebied

Vlaardingen, Rotterdam, Schiedam, Delft, Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Haarlem, Leiden en omstreken.

Waarom kiest u voor ons?

 • Expert in houten vloeren
 • Flexibele instelling
 • Man van zijn woord

Maak een afspraak

Onze vloerenspecialisten zijn u graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 010 - 798 23 63.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

 • Houten vloeren leggen
 • Laminaat leggen
 • Vloeronderhoud
 • Vloerrenovatie
 • Vloeradvies

Werkgebied

Vlaardingen, Rotterdam, Schiedam, Delft, Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Haarlem, Leiden en omstreken.

Hoofdvestiging